| |     Français | English  
Naslovna
PRIJAVA ZA IZBORE

PRIJAVA ZA IZBORE

Građani Srbiјe mogu da glasaјu u inostranstvu na izborima zakazanim za 24. april 2016. godine  - Uslov јe da su upisani u јedinstveni birački spisak i da se na vreme priјave Ambasadi za glasanje u inostranstvu (do 2. aprila 2016. godine).

U slučaju da lice nije upisano u jedinstveni birački spisak potrebno je istovremeno sa Zahtevom za upis u birački spisak podatka da će glasati u inostranstvu, Ambasadi podneti i Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak u Republici Srbiji.

Preko aplikacije, na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal može se proveriti da li je lice upisano u birački spisak.

Zahtev za upis u birački spisak podatka de će glasati u inostranstvu možete preuzeti u .doc ili .pdf formatu.

Zahtev za upis u Jedinstveni birački spisak u Republici Srbiji možete preuzeti u .doc ili .pdf formatu.

Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak podatka o tome de će građanin glasati u inostranstvu obavezno mora da sadrži sledeće podatke: ime, prezime i ime jednog roditelja birača; jedinstveni matični broj birača; opštinu, odnosno grad i adresu prebivališta birača u zemlji, kao i podtke o opštini, odnosno gradu i adresi boravišta u inostranstvu prema kojoj će birač glasati na predstojećim izborima.

Fotokopija pasoša, lične karte ili vozačke dozvole Republike Srbije sa upisanim JMBG je obavezna.

Prijave se mogu podneti lično u Ambasadi Republike Srbije u Parizu, putem pošte, faksa na broj 01 40 72 24 23 ili na e-mail : konzularno.pariz@mfa.rs.


Verzija za štampu
Važne informacije