Printer Friendly Version Мinistar za evropske integracije Branko Ružić i glavni pregovarač Srbije sa Evropskom unijom Tanja Miščević u radnoj poseti Francuskoj @ 15 November 2013 03:56 PM

15.11.2013.

Tokom radne posete Parizu 12. i 13. novembra 2013. ministar bez portfelja zadužen za evropske integracije Branko Ružić i šef Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji prof.dr Tanja Miščević sastali su se sa francuskim ministrom delegiranim za evropske poslove Tjerijem Repentenom, sa kojim su razgovarali o evrointegracijama Srbije i bilateralnim temama u vezi sa nastavkom implementacije Sporazuma o strateškom partnerstvu i unapređenjem ekonomske saradnje. Ministri su ocenili da su bilateralni odnosi Srbije i Francuske u stalnom usponu, o čemu svedoče učestali susreti na visokom nivou. Ministar Ružić i glavni pregovarač Srbije sa EU prof. dr Miščević izrazili su očekivanje da će prva međuvladina pristupna konferencija Srbije i EU biti održana 20. decembra ove godine. Ministar Repenten naglasio je da Srbija može da računa na snažnu podršku Francuske u procesu približavanja Evropskoj uniji i izrazio podršku za usvajanje pregovaračkog okvira koji bi bio usklađen sa potrebama i mogućnostima Srbije.

Tokom dvodnevne radne posete Francuskoj ministar Branko Ružić i glavni pregovarač Srbije sa EU prof. dr Tanja Miščević sastali su se i sa generalnim sekretarom francuske Vlade za evropske poslove Seržom Gijonom, predsednicom Odbora za evropske poslove Narodne skupštine Francuske Danijel Oroa, senatorima i zvaničnicima francuskog Ministarstva spoljnih poslova, a o evropskoj budućnosti Srbije govorili su i na konferenciji na Institutu CERI (Science Po) i na debati u Predstavništvu Evropske komisije u Francuskoj.