Printer Friendly Version U REZIDENCIJI AMBASADORA SRBIJE U PARIZU SVEČANO OBELEŽEN JUBILEJ – 180 GODINA DIPLOMATSKIH ODNOSA FRANCUSKE I SRBIJE @ 22 November 2019 03:36 PM

Povodom 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Francuske i Srbije ambasador Srbije u Parizu Nataša Marić je 20. novembra 2019. godine organizovala panel diskusiju na kojoj su učestvovali bivši francuski ministar, senator i poslanik Žan-Pjer Ševenman, profesor Žan-Pol Bled, spoljni član Srpske akademije nauka i umetnosti, istoričar Frederik Le Moal, zamenik urednika Figaro Magazina Žan-Kristof Buison, doskorašnji ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni i unuk maršala Franša Deperea Kristijan Franš Depere.

Zvanice iz redova senatora i poslanika, predstavnika diplomatskog i vojnog kora, profesora univeziteta, uglednih novinara, predstavnika Srpske pravoslavne crkve u Parizu, srpskih studenata i istaknutih članova dijaspore su imale prilike da od uvaženih predstavnika francuskih političkih, diplomatskih i akademskih krugova čuju šta je to što je obeležilo skoro dva veka zvaničnih diplomatskih odnosa Francuske i Srbije.

Dvočasovnu debatu pratila je sesija pitanja i odgovora, a događaj je okončan svečanim koktelom.