Printer Friendly Version „POSLOVNA DESTINACIJA: SRBIJA“ VIDEO-KONFERENCIJA POSVEĆENA MOGUĆNOSTIMA ZA INVESTIRANJE U SRBIJI @ 17 February 2021 01:26 PM

U sredu, 17. februara 2021. godine u saradnji Ekonomskog saveta Monaka (Monaco Economic Board), Ambasade Republike Srbije u Parizu i Privredne komore Srbije održana je video-konferencija „Poslovna destinacija: Srbija“ na kojoj su predstavljene mogućnosti za investiranje u Srbiji.

Konferencija predstavlja nastavak dijaloga započetog oktobra 2020. godine u Beogradu, kada je tokom posete kneza Alberta II od Monaka Srbiji potpisan Memorandum o razumevanju između Privredne komore Srbije i Ekonomskog saveta Monaka.

Kompanijama iz Monaka su se uvodnom rečju obratili generalni direktor Ekonomskog saveta Monaka Gijom Rouz i ambasador Srbije u Francuskoj i Monaku Nataša Marić koja je, između ostalog, predstavila ekonomske rezultate Srbije, kao i uspeh naše zemlje u vakcinaciji i borbi protiv pandemije Kovid-19.

Nakon što je direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju PKS Mihailo Vesović upoznao učesnike sa aktuelnom poslovnom klimom i ključnim privrednim sektorima Srbije,  predstavljene su investicione mogućnosti u Srbiji u poljoprivredi, u sektoru inovacija i u oblasti obnovljivih izvora energije. Završni govor održao je Gijom Rouz.

Tokom prezentacije predstavnici dvadesetak kompanija iz Monaka su se upoznali sa potencijalima Srbije kao glavnog saobraćajnog čvorišta Jugoistočne Evrope i države koja je, sa svojih 7 miliona stanovnika i statusom kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, zahvaljujući brojnim sporazumima o slobodnoj trgovini sa EU, Rusijom i zemljama CEFTA čiji je član, prepoznata kao poslovna destinacija koja raspolaže ozbiljnim sredstvima za privlačenje investitora.