Printer Friendly Version PREDSEDNIK VUČIĆ PRIMIO AKREDITIVNA PISMA NOVOIMENOVANOG AMBASADORA REPUBLIKE FRANCUSKE @ 10 November 2021 11:49 AM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Republike Francuske Pjera Košara, poželeo mu dobrodošlicu i izrazio uverenje da će i u toku njegovog ambasadorskog mandata biti nastavljen uspešan razvoj srpsko-francuske saradnje na osnovama tradicionalnog prijateljstva i dogovorenog strateškog partnerstva.

Predsednik Vučić je uputio pozdrave predsedniku Makronu i rekao da je njegovom posetom 2019. godine otvoreno novo poglavlje u istoriji srpsko-francuske saradnje, što je dokazano i brojnim potpisanim sporazumima.

Predsednik Vučić i ambasador Košar su ovom prilikom razmotrili dinamiku rada na zajedničkim kapitalnim projektima, poput rekonstrukcije aerodroma i priprema za izgradnju metroa. Ovom prilikom su istakli i značaj rada Francuske razvojne agencije, čije je regionalno sedište u Beogradu.

Predsednik Vučić je izrazio nadu da ćemo i u budućnosti imati aktivnu podršku Francuske u evropskim integracijama i drugim značajnim pitanjima.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o regionalnoj situaciji, naglasivši značaj održanja mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, čemu će Srbija, kako je rekao predsednik Vučić, uvek davati puni doprinos.

Izvor/Foto: www.predsednik.rs